2023-05-10
下午茶時間來到這家寧靜的coffee shop, 有室外同室內選擇餐廳採用自助的形式, 先到收銀處落單, 之後侍應就會將食物同飲品送上點了炸魷魚卷 同 焦糖香蕉 Waffle, 另外再加兩杯飲品炸魷魚卷 - 即炸即上, 香口好味! 焦糖香蕉 Waffle - 呢個就比較失望, waffle 上碟時完全冇 waffle 應有既香味, 雖然知道佢地並唔係即整出黎, 但完全冇香味既waffle 實在令人好難接受, 如果唔係有雪糕同香蕉伴埋一齊食, 其實都真係唔知食緊d 咩芒果菠蘿伯爵茶 - 幾欣賞佢地除咖啡外, 仲有咁多特色茶飲, 味道都唔錯, 相當refresh! 桂花latte 題外話:餐廳management 方面真係要下啲工夫,明白佢地想方便員工,但把「下㯗車」放在客人會經過嘅位置始終有礙瞻觀,整個感覺也會受到影響
桂花latte