餐廳: 白咖喱公司
資訊:

兩條友夜晚去食咖喱王,簡直係兒時回憶 😂 細個覺得好抵,不過衛生就唔好計 🥴 大個都好少去食,今次就俾個機會佢。其實講食物質素,講真冇嘢可以挑剔,呢個價錢,仲想點樣?一個二人餐又多選擇,食到勁飽!芒果沙冰賣相有驚喜,非常之多芒果、榴槤椰汁冰都係,有一pat好大pat嘅榴槤!當然,唔好期望兩杯飲品有味道 😂 清淡之選~ 🫶🏻最有驚喜係佢嘅炸薯條!炸得非常之脆,調味亦都非常之完美!本身我係薯條控,已經食盡天下嘅薯條,佢嘅薯條真係唔差~👍🏻最差係乜嘢?經理嘅態度,不論對自己員工定係客人 👎🏻成晚不斷聽到經理大叫,話啲單亂咗、出咗單未之類,其實食飯時間,餐飲業比較忙,人之常情,員工都係人,點解要呼喝人哋?講返用餐體驗,當時大概7:30 ,餐廳中間嘅位置已經坐滿,窗口位仲有好多吉枱,眼見有好多兩位客人坐四人枱,我就行埋去四人枱諗住坐低;點知經理叫我哋坐二人枱,因為一陣間會坐滿客人。由於二人枱真係太迫,我哋亦都拎住好多嘢(剛剛買完電器),我哋自己調位,再同經理講真係唔太逼。經理話冇問題,不過一陣有客人嚟,點都要我哋坐返去二人枱。素聞呢個年代已經唔係好多人會食咖喱王,搵唔到點解喺咁多吉枱嘅情況底

最差係乜嘢?經理嘅態度,不論對自己員工定係客人 👎🏻

素聞呢個年代已經唔係好多人會食咖喱王,搵唔到點解喺咁多吉枱嘅情況底下,會突然之間坐滿人,所以冇理佢繼續食。結果,當我離開嗰一刻為止,只有左邊一枱客人,右手邊好多都係一枱。

明白要做生意,唔應該兩個人霸四人枱;但係做人真係要有自知之明,明知自己餐廳從來都唔會喺嗰段時間坐滿客人(特別係疫情後,唔係特別有名氣嘅餐廳,幾可會星期日晚上坐滿人? )

整體嚟講,呢個價錢,呢個食物質素,算係咁,冇得挑剔,亦唔應該挑剔。唯一挑剔嘅係,經理喺待人接物上嘅處事方法有待改善。
炸薯條
2024-10-27