2017-10-08 440 瀏覽
中秋節同家人食完晚飯賞左陣月,就去左食甜品!甜入心椰子系列既甜品,係我同家人的最愛唷!桃寶燕窩椰皇燉奶係我去甜入心指定必點既甜品呀!點解?因為好味之餘,食完真係可以由內靚到外唷!呵呵!😝桃寶其實係桃膠,有潤腸通便既功效,而燕窩就滋養肌膚。加埋內裏嘅燉蛋和椰子肉,飽到第二個胃都爆埋呀!🤣🤣🤣椰子肉很容易就刮得起了!椰肉入口滑嘟嘟,味道清甜!芒果小丸椰皇子係用椰皇作碟,盛著新鮮既芒果、小丸子、芒果沙冰和椰子啫喱,十分豐富。小丸子很有口感煙靱帶帶甜味,芒果片不會很酸加上椰子啫喱及椰皇殼的椰肉,甜而不膩,令人滿足!椰王系列真係有好多變化同選擇,家人order了櫻紅小丸子,這個是以紅豆、小丸子、燉椰皇鮮奶為主!紅豆圓潤軟稔,配上有嚼勁既子丸子,口感很匹配!理於內裡既燉鮮奶就有別於一般的燉奶,因為用椰皇作器皿,加入鮮奶一齊去燉,令燉鮮奶帶有少少嘅椰香,非常好味!名為風花雪的甜品同樣很豐富。有鮮甜的芒果肉、兩個雪米糍及豆腐花。家人再額外點了愛吃的西米,真係好食到冇朋友呀!椰汁味香濃,豆腐口感滑溜,令人難而抗拒唷!

椰子肉很容易就刮得起了!椰肉入口滑嘟嘟,味道清甜!

小丸子很有口感煙靱帶帶甜味,芒果片不會很酸
加上椰子啫喱及椰皇殼的椰肉,甜而不膩,令人滿足!