由於小編今日係荃灣上堂既關係,午餐時段都要大約1245先走,怕周圍太多人搵唔到位,所以走左去愉景新城果邊睇下會唔會少d人~ 去到愉景新城,果然同小編所想的唔係咁多人,剛經過依間餐廳就被它可愛的裝修吸引住,而且餐廳有lunch set供應,省卻左選右選的時間,所以最後決定試一試~ 由於唔係太多人,小編覺得餐廳環境坐得很舒服~ 小編選左一個lunch set,包餐湯/沙律及飲品,主菜選了冬蔭海鮮湯粉~ 餐湯係南瓜湯,南瓜味香濃,湯既質感細滑,味道唔錯~冬蔭海鮮湯粉味道稍辣,湯底食唔到海鮮既鮮味,而湯粉軟硬適中,配料的海鮮味道挺不錯,整體味道ok,但由於小編之前好少食冬蔭公,所以唔清楚冬蔭公的味道應該係點~整體黎講,餐廳環境挺好,食物都唔算差,都可以一試~
整體黎講,餐廳環境挺好,食物都唔算差,都可以一試~
2017-01-17