黎到阿根廷扒房,大大塊嘅烤阿根廷牛就基本啦~ 𝘽𝙪𝙚𝙣𝙤𝙨 𝘼𝙞𝙧𝙚𝙨 𝙋𝙤𝙡𝙤 𝘾𝙡𝙪𝙗 除左可以滿足你個胃,仲可以滿足埋視覺味覺嗅覺聽覺!𝘽𝙪𝙚𝙣𝙤𝙨 最近就推岀左週日限定嘅𝘾𝙇𝙐𝘽 𝘽𝙍𝙐𝙉𝘾𝙃!廚師會係餐桌前烹調,表演火燒西多士、刀仔鋸大肉、火焰可麗餅,成餐飯絕對無悶場!裝潢典雅,氛圍又輕鬆唔拘謹,啱晒初次約會或者慶祝生日紀念日~ 店員們仲會圍埋一齊唱生日歌,超有氣氛!Brunch份量十足!每一道菜都幾高質!食完真係飽到上心!仲可以打包做第二朝早餐𝘾𝙇𝙐𝘽 𝘽𝙍𝙐𝙉𝘾𝙃 $688 𝘱.𝘱.– 𝘚𝘶𝘯𝘥𝘢𝘺𝘴, 𝘧𝘳𝘰𝘮 12𝘱𝘮– 𝘙𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴 𝘮𝘶𝘴𝘵 𝘣𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘪𝘳𝘮𝘦𝘥 𝘧𝘰𝘶𝘳 𝘥𝘢𝘺𝘴 𝘪𝘯 𝘢𝘥𝘷𝘢𝘯𝘤𝘦, 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘧𝘰𝘶𝘳 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦ℰ𝓃𝓉𝓇𝒶𝒹𝒶𝓈1️⃣𝘾𝙪𝙧𝙚𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩𝙨木碟上放滿各式各樣嘅ham同cheese,超豐富!芝士厚切,我就最鍾意黑松露個款!加埋醃辣椒同醃番茄一齊食都唔錯喔~2️⃣𝙋𝙡𝙖𝙩𝙤 𝘿𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙨𝙘𝙤海鮮拼盆有齊龍蝦、蠔、蝦。每一款都好新鮮!龍蝦爽滑彈牙,充滿海水味,啖啖肉超爽!3️⃣𝙂𝙖𝙪𝙘𝙝𝙤 𝙊𝙢𝙚𝙡𝙚𝙩用鐵板上嘅奄

𝘾𝙇𝙐𝘽 𝘽𝙍𝙐𝙉𝘾𝙃 $688 𝘱.𝘱.
– 𝘚𝘶𝘯𝘥𝘢𝘺𝘴, 𝘧𝘳𝘰𝘮 12𝘱𝘮

ℰ𝓃𝓉𝓇𝒶𝒹𝒶𝓈

1️⃣𝘾𝙪𝙧𝙚𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩𝙨
𝘾𝙪𝙧𝙚𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩𝙨

2️⃣𝙋𝙡𝙖𝙩𝙤 𝘿𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙨𝙘𝙤
𝙋𝙡𝙖𝙩𝙤 𝘿𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙨𝙘𝙤

3️⃣𝙂𝙖𝙪𝙘𝙝𝙤 𝙊𝙢𝙚𝙡𝙚𝙩
用鐵板上嘅奄列熱到岀晒煙!口感幾特別,滿佈氣孔,濕潤多汁,有小小spongy嘅感覺。加埋chorizo同Provolone cheese,呢個combo點會難食。

4️⃣𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩
𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩

估唔到前菜已經有表演睇!chef係面前表演火燒多士,大火到真心想問:會唔會燒燶左個天花板。烹調嘅時候 幾乎全家餐廳都彌漫住濃郁嘅牛油香!
𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩

經火燒嘅麵包外脆內軟,入面填滿鹹香芝士同厚厚嘅煙肉,拉絲無難度,亦無一般西多士太乾嘅問題!

𝒫𝓁𝒶𝓉𝑜

5️⃣𝙐𝙎𝘿𝘼 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗
𝙐𝙎𝘿𝘼 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗

又一道華麗登場嘅菜式!chef會推住超大舊牛係客人面前即場切。一切開超紅,怕太生嘅朋友唔洗擔心!因為餐廳好貼心,會幫我地再煎至喜愛嘅生熟程度。
𝙐𝙎𝘿𝘼 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 𝙍𝙞𝙗

食客們仲可以揀返把專屬嘅兇器鋸扒。用咁大把刀鋸扒都係第一次!完美展現阿根廷嘅豪邁!
Medium嘅prime rib中間呈粉嫩嘅紅色,完全無overcook。牛肋扒相當厚身,肉質軟腍,無想像中咁結實,一啲都唔韌。肉汁成功被鎖住,不過就唔算超juicy。牛扒富炭火香,肥膏位帶點入口即化,好邪惡但係好正!略嫌牛味唔算好重。

𝒜𝓁 𝓁𝒶𝒹𝑜

6️⃣𝙈𝙖𝙧𝙠𝙚𝙩 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙
沙律菜都幾新鮮,毫無苦澀味。油醋調得恰到好處,唔會過酸,但亦有開胃解膩嘅功效。特別鍾意大大粒嘅麵包糠,勁脆!

7️⃣𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 𝙋𝙧𝙤𝙫𝙚𝙣𝙯𝙖𝙡
超!好!食!鴨油蒜香炸薯條 幼身香脆,好香蒜味好香口,完全唔洗點醬!連平時唔係好食薯條嘅我都忍唔住食晒!

8️⃣𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙘𝙤𝙧𝙣
粟米爽口,醬汁creamy 帶點微酸。

𝒫𝑜𝓈𝓉𝓇𝑒

9️⃣𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚𝙨 𝙛𝙡𝙖𝙢𝙗𝙚́
𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚𝙨 𝙛𝙡𝙖𝙢𝙗𝙚́

即席烹調嘅火燒可麗餅 為今餐畫上完美嘅句號!
𝘾𝙧𝙚𝙥𝙚𝙨 𝙛𝙡𝙖𝙢𝙗𝙚́
可麗餅皮超煙韌,碰上雲呢拿雪糕 冷熱交融。橙味超濃,果仁碎令口感更為豐富。雖然好甜好肥仔,但都係會忍唔住食晒!