2021-11-13
喺條街好迷惘嘅時候,見到呢一間新開嘅車仔麵檔,啱晒啦,最喜歡食車仔麵,即刻入去試吓!佢竟然有陳皮魚蛋,大愛!點左一份嚟食;冬菇都係我食車仔麵必點嘅餸菜之一,因為可以睇到佢醃製嘅技巧夠唔夠,咁佢味道都夠;最特別令我驚喜嘅,就係佢有醃製嘅醬油蘿蔔菜脯。初初我點嗰陣,以為係普遍見到一粒粒嘅菜譜點知佢放低碗麵嗰陣,我一見到一條條嘅啡黑色東西我就好愕然,問佢呢一個就係菜譜嗎佢就答我係呀。咁我抱着十分之好奇嘅心態一吃,十分之好味!口味係甜甜地,有少少辣,可以接受嘅辣到,整體口感好好味, 10分喜愛吃!湯底方面,他是有味道的,但是不是一些10分濃的湯底,可以喝幾口,但是不會喝光光的湯底。價錢方面有少少貴, 叫4個普通既餸就要$54, 如果加埋飲品, 半價$9, 都唔平, 因為量唔算多, 所以要食得飽就需要叫多少少啦但D 餸 都幾用心去整, 會再食佢,而且畢竟旺角唔多車仔麵而又好味既選擇坐得唔算迫, 2人位一邊可以俾一個人坐唔洗搭位下次可以試下D 特別既餸, 好似金沙青(問左佢係新鮮豬頸肉)!
點知佢放低碗麵嗰陣,我一見到一條條嘅啡黑色東西
我就好愕然,問佢呢一個就係菜譜嗎
佢就答我係呀。
價錢方面有少少貴, 叫4個普通既餸就要$54,