2018-09-04
今晚放工後約咗姪仔姪女一家吃飯,兩個小魔怪好期待有甜品食😂嘩~店內的設計就好似去咗小朋友的房間咁,充滿童真,藍藍的天,白白的雲,仲有好多七彩波波🎈好靚呀~去到先知原來鹹點的order啱啱cut咗,只有甜品,但店員好好,幫我問咗大㕑,可以破例做俾我,真係好好呀👍🏻我哋點咗黑松露意粉,黑松露味香,意粉好煙靭有咬口。至於卡邦尼意粉,我鍾意芝士,滿滿的芝士配上香口的煙肉,如果芝士味再濃啲仲正😋另外點咗個36個月巴馬火腿pizza,上面有啲芝麻菜,意粉上面都有㗎,幾好味,36個月的巴馬火腿原來味道係咁㗎,鹹香味濃郁,配上餅底,味道啱啱好。兩個魔怪要咗甜品,上枱見到白色的雲尼拿雪糕配上紅色的士多啤梨,顏色上已經好靚,中間仲有啲刨冰,士多啤梨唔酸,雪糕滑,兩個都食到舐舐脷😆我叫咗個法式焦糖燉蛋士多啤梨配忌廉,姪女話士多啤梨好味,焦糖好薄脆,燉蛋滑。飲品要熱檸檬蜂蜜,酸酸甜甜,檸檬清香。
法式焦糖燉蛋士多啤梨配忌廉
飲品要熱檸檬蜂蜜,酸酸甜甜,檸檬清香。
草莓上將
意大利36個月巴馬火腿薄餅