2015-11-07
飯後當然係甜品啦!~~~之前經過見過呢間店,都已經好想食,不過個陣時已經食左其他野,所以依家補返,GOGO!看到餐牌,簡直花多眼亂,雖然我地係出面等位期間都已經有商量同睇食咩,可是都下不定主意,女人真是……呵呵~~最後要左2款甜品,因為佢餐牌同店內寫"堂食顧客每位需光顧至少一款食品或飲品",同日本一樣。雙色聖代,此甜品是旺角店限定。其實當初叫呢款,除左佢係限定外(我其實幾鐘意食限定既野><),最主要想試下焙茶味既雪糕,呢款甜品可以一次過試到晒,正!可能本人甜品喜好比較偏向雪糕、綿花冰、刨冰之類既甜品,所以我對於雙色味道雪糕以下的,沒興趣。雖然冇興趣,但我唔係一個浪費既人,所以都有食啦。首先,我地試左雪糕,焙茶、綠茶口味均正阿!不會苦也不會過甜,但我比較喜歡焙茶味,感覺很特別,滿不錯。丸子沒味道,我們吃了一會兒雪糕,才記得下面有配料,於是雪糕連配料一起吃,吃完感想,咪又係咁……冇感覺……不過那些麥仁不好"林",我覺得不錯啦。御前雙色蕨餅,呢款係我同友人推介,因為我起日本食過,好味且不錯,但其實我未食過呢間,所以都係抱著挑戰的精神去嘗試。呢款又係可以一次過試晒2種味道,首先
看到餐牌,簡直花多眼亂,雖然我地係出面等位期間都已經有商量同睇食咩,可是都下不定主意,女人真是……呵呵~~ 最後要左2款 甜品,因為佢餐牌同店內寫"堂食顧客每位需光顧至少一款食品或飲品",同日本一樣。
最後結賬為$104,不收服務費這樣挺不錯!
當天晚上見到一位男的待應生,他的樣子不錯,屬可愛型><,,,
最後,又飽又有眼福的走人……88~~