2023-07-17
最近喺中環蘇豪區發現咗一間英式酒吧𝗧𝗵𝗲 𝗚𝗹𝗼𝗯𝗲。行入嚟酒吧,彷彿身處於英國,九成嘅顧客都係外國人,獨特嘅氛圍令人好似身處異地。嗰日正好有欖球比賽,我哋一邊品嚐美食,一邊觀賞比賽,氣氛真係好熱烈🍻 酒吧嘅手工啤酒更係一大亮點,無論係香港本地製作嘅,定係嚟自世界各地嘅,都值得好好品嚐。而最令我驚喜嘅係,呢度嘅食物質素出眾,唔單止賣相精美,口感更係令人驚艷👍𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝙃𝙖𝙢 𝙃𝙤𝙘𝙠 & 𝙍𝙚𝙙 𝙇𝙚𝙞𝙘𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙧𝙤𝙦𝙪𝙚𝙩𝙩𝙚𝙨呢係一道英式經典小食,配上Pale Ale Mustard,味道恰到好處👌 豬小腿肉同紅萊斯特芝士嘅組合,製作精巧,每一口都可以品嚐到獨特嘅口感。芝士有拉絲效果,同豬小腿肉嘅味道相互融合,既唔過咸亦唔過淡。👍 𝘼𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝘾𝙝𝙤𝙥𝙨羊架烹調得啱啱好,搭配Mint & Pistachio Pesto,味道更加豐富。羊架嘅羊味濃郁,同醬料完美融合,另外,千層焗薯嘅製作都好用心,口感細緻。📍The Globe中環蘇豪嘉咸街45-53號地下A號舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝘼𝙪𝙨𝙩𝙧𝙖𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙇𝙖𝙢𝙗 𝘾𝙝𝙤𝙥𝙨