2024-12-13 385 瀏覽
星期六相約了朋友嚟個早飯之後睇音樂劇,走到過嚟北角地鐵站附近周圍貢,老實說,很少時間過來北角揾食⋯⋯於是行吓行吓到咗錦屏街後街⋯⋯由於早飯,大家未算太肚餓,決定行吓揾到邊間合心水就進去⋯⋯大家決定,依間食店八週年,就決定依間啦!反正都未試過⋯⋯他們有二人套餐,嚟個輕量套餐,飲吓食吓的下酒小吃都有多款選擇。先嚟個三文魚沙律迷你pizza ,可以選擇饀料,我們選了火箭菜和巴拿馬火腿。黑色的餅底有特色,未知是否竹炭系列,口感鬆軟,芝士味濃口,正👍🏼一口芝士熱騰騰,配啤酒相當夾檔套餐可以選意粉、意大利飯及煎墨魚餅,最後我們選了墨魚餅,因為店員說是他們新設項目,也是自家手打,但略嫌未夠彈牙⋯⋯整體來說以酒吧形式來說,可能時間尚早,眼見鄰座食客都是一家大細,幾有家庭聚會餐廳感覺,店員有禮,每每都有唔該、謝謝,一讚。這條街道幾有氣氛,會另你回頭的一個Happy Hour 及飲酒的一個選擇。

於是行吓行吓到咗錦屏街後街⋯⋯

由於早飯,大家未算太肚餓,決定行吓揾到邊間合心水就進去⋯⋯

大家決定,依間食店八週年,就決定依間啦!反正都未試過⋯⋯

先嚟個三文魚沙律

一口芝士熱騰騰,配啤酒相當夾檔

整體來說