2018-04-16 140 瀏覽
今天係灣仔做嘢,約埋老公之後行吓行吓到了合和中心搵嘢食,睇見門面好特別,裝修好有風格,一於入去試一試😆我哋叫咗自選A套餐,首先嚟係百里香脆皮一字雞翼,賣相唔錯😻雞翼炸得好乾身,咬落去好入味,還有少少辣,超級惹味😋再嚟一碟乾炒牛河,份量都唔少,炒得好乾身,牛肉好入味又嫩滑,碟底也唔多油,仲好有鑊氣,爆正👍🏻👍🏻點心我哋叫咗即炸鮮蝦腐皮卷,上碟時熱辣辣,腐皮十分脆口,仲有好多彈牙嘅蝦仁🍤再來一碟芥蘭,淋上蠔油味道也唔錯👍🏻蟹籽燒賣皇超有驚喜,勁大粒,啖啖肉,真材實料,堅好食😋脆皮蝦春卷呢個都係即炸,春卷皮又脆又熱辣辣,入面釀咗蝦仁,香脆可口👍🏻鮮味十足💃🏻嚟到甜品時間💃🏻杞子桂花糕充滿香濃桂花香味🌼甜度適中,食落口清新解膩😻👍🏻我哋仲叫咗合桃糊和腐竹雞蛋糖水,合桃糊比較稀,但都有合桃味,腐竹雞蛋糖水做得比較出色,啲腐竹皮煲到溶曬,令糖水比較杰身,還充滿香濃豆漿味,仲有煙韌的銀杏和薏米,真係超好食,我有衝動想叫多碗,但老公唔比🤣好歡喜餐廳用懷舊嘅雞公餐具🐔好有親切感😻餐廳裝修好精美別緻🇨🇳以懷舊中國風設計💮我好喜歡啲燈飾嘅外殼係用雀籠嚟做,好特別。我哋今次坐卡位,位置好寬闊,坐得都好舒服。食

再來一碟芥蘭,淋上蠔油味道也唔錯👍🏻

蟹籽燒賣皇超有驚喜,勁大粒,啖啖肉,真材實料,堅好食😋

好歡喜餐廳用懷舊嘅雞公餐具🐔好有親切感😻

食物質素和性價比都好高,點心即叫即蒸即炸,所以非常新鮮,仲大大件大大碟,我哋叫咗個自選A套餐都係238元,有一碟炒河粉,一碟小食,一碟菜,三款點心,仲有埋甜品,我真心真係覺得好抵又好食,大家夜晚突然想飲茶食個包,可以嚟合和中心的薈麵館👍🏻

• 乾炒牛河
  • 百里香脆皮一字雞翼