2021-03-07
自從上年12月禁晚市堂食之後,都好耐未試過夜晚出街打邊爐。今日終於有時間可以出去打邊爐啦。呢度好多款湯底都好養生,款款都好想試,我哋都掙扎咗好耐先決定到。店員都好好人咁會比下提議我哋咁。最後因為想飲椰子雞湯,所以我哋就揀咗椰子雞湯底啦。椰子雞湯底(半隻)$168湯底真係超多椰子,首先等湯底煲滾之後,我哋就可以落雞,雞肉煮4分鐘就食得啦。雞肉好重雞味,好嫩滑,仲可以自己落沙薑,變沙薑雞咁食。椰子雞湯非常清甜,可以裝出嚟飲,我飲咗四碗。手切牛肉(大)$288手切牛肉超有牛味,亦都嫩滑,份量都唔少,啱晒我哋兩個食肉獸。日本A5三角和牛腩 $288A5和牛有九大片,啲油花好靚,食落啲油脂真係不得了,咬落仲有少少彈性添。唐生菜 $48好大碗生菜,一定夠兩個人食。出前一丁 $18真係出前一丁,店員會喺我哋面前打開包裝。出前一丁配椰子雞湯就比較清淡,我自己加咗自己調配嘅火鍋醬料,變左麻辣撈丁,正。台式蛋餃(半份)$36半份有四隻。入面嘅餡料都幾香。杞子圓肉菊花露 $0只要like同埋簽到社交平台就有免費嘅飲品送,可以揀菊花露或者洛神花茶。呢杯菊花露好好飲,仲有龍眼肉食添。水果盤 $0食到最後原來仲有
椰子雞湯底(半隻)$168
手切牛肉(大)$288
日本A5三角和牛腩 $288
唐生菜 $48
好大碗生菜,一定夠兩個人食。
出前一丁 $18
台式蛋餃(半份)$36
半份有四隻。入面嘅餡料都幾香。
杞子圓肉菊花露 $0
水果盤 $0
食到最後原來仲有水果同朱古力送,水果有楊桃、蘋果同埋橙食,為呢一餐作一個圓滿嘅結束。
其他湯底都好吸引,我仲好想試酸菜白肉鍋,不過因為今次好想飲椰子雞湯所以叫咗椰子雞湯底,下次一定要黎食埋其他湯底先。