2021-11-10 50 瀏覽
係太子區返工真係好多嘢食,平時多數都係食茶餐廳,但係今日去咗飲茶,因為平時經過呢間舖頭都好多人,外面望入去又乾淨,同埋門口見到啲價錢一啲都唔貴,好大眾化。叫個點心盅頭飯都係$25,其他點心都係十幾蚊一碟真係覺得好抵店員好有禮貌招呼我地入去,入到去見到好多卡位,已經坐滿晒人,不過地方都好闊,落坐得多比較舒適。炸芋角,外面炸到香脆熱辣辣,咬入口好香,好多肉汁,芋頭同啲肉配搭得啱啱好👍五指毛桃燉瘦肉湯,啲湯燉都好香,一飲入口就覺得好甜,完全唔會有味精味,真材實料,因為我自己比較鍾意飲湯,飲一啖就知係好嘢蟲草花雞粥,個粥好鮮甜,完全將個雞味融入咗去啲粥到,而且雞肉仲係好嫩滑,蟲草花又爽甜,正蝦餃皇,蝦餃做到啲皮好薄,仲要有兩隻大蝦喺入邊,啲蝦好爽,好彈牙,而且仲係好新鮮,好鮮甜,真係好好味😋蜜汁叉燒腸,腸粉皮做得好滑,每一舊都包住好多叉燒,睇到廚師係好用心去做,加少少豉油食真係好食四寶滑雞扎,外面啲皮煮到好爽口,配埋大大嚿嘅雞同埋芋頭.真係唔錯。牛柏葉唔係好多地方有得食,呢間煮到好爽口而且仲有幾舊豆腐卜係入邊,啲豆腐卜吸晒啲甜味。嗌左成10碟野,埋單都唔使兩舊水,喺太子區好少有咁平,又咁好食😋

嗌左成10碟野,埋單都唔使兩舊水,喺太子區好少有咁平,又咁好食😋性價比高,啱晒我哋喺附近返工嘅人。