除夕夜同另一半食咩好?呢個問題都幾困擾架💩問下女友,佢話不如去觀塘食雞煲啦,想試好耐咁話喎。呼,咁就解決左了...好!就預早一星期卜位啦,然後當日七點半準時到,發現餐廳佔地都幾大,坐位又闊落,工廈果然係唔同啲👍🏿甫一坐低,女友就毫不猶豫地叫左個細黃金芝士雞煲,芝士碎要左激量再走芫茜,然後再加其他野食,成個過程一分鐘唔使....睇黎佢真係餓壞了🤭唔使幾分鐘已有店員拎左個滿滿既煲黎,芝士碎果然夠哂多丫,我地見到果陣都high爆了😍😍然後開始加熱喇~完成品出現了!個樣真係好邪惡,味道方面當然無問題,就係惹味又香滑既芝士同埋啖啖既肉,雞塊好多都去左骨。雖然肥膩左少少,但難得放縱一晚又何妨呢😌至於配菜呢,點解呢度啲響鈴咁大舊既!將佢浸落滿滿既芝士雞煲五秒就食得喇,仲係好脆卜卜添,不過邪惡感就爆燈喇🙈最後係芝士丸同魚片頭,味道一般啦,其實可以唔叫都得,因為實在係有點飽🐽總體大家都覺得滿意既同場仲有live band 表演,唱左半個鐘左右既流行曲,可惜坐得有點後,聽得唔太清楚,下次再黎的話一定要求坐前啲先得

黃金芝士雞煲

然後開始加熱喇~

鮮炸響鈴

芝士丸、魚片頭