2016-05-31
前個排經過見到新開左間 船長意法日餐廳, 行過見到門口餐牌陣容好鼎盛, 快速望過餐牌樣樣都好似好平咁,有多款選擇。 講左好多次話要泥試下, 今日終於 可以食到啦。餐廳好大, 卡位好多 , 坐滿客人 ,牆上面 掛滿船勾, 水泡,船陀既裝飾, 真係好襯佢個名 ,感覺好似置身喺船裏面感, 唔知會唔會見到有鐵勾船長呢,哈哈胡麻青瓜手撕雞 ,和風味好重哦,呢款係凍食泥架 ,又估唔到呢三樣野味道出奇地協調, 而且雞凍左 亦不會 硬左唔好食,還keep到很嫩滑。 珍珠蜆嘅份量也不少啊,以33蚊呢個價錢 ,份量屬於很多。白汁味好香濃幼滑,而且還有磨菇係裏面, 蜆肉也很肥美而且不會有沙見到 分牛扒就知出事啦 ,好大份喔原來仲會有飯炒雜菜同雞蛋跟埋, 平時食牛扒通常 薯菜飯或意粉 只有 一樣你揀, 牛扒還要成個碟咁大塊點了六成熟 鐵板上剛好 ,還帶點血紅色 ,牛扒沒有筋不會韌而且還很juicy。外層炸到脆卜卜香脆可口,裏面南瓜蓉和薯蓉 磨得很幼滑, 是我最愛的南瓜薯餅。原來蜜汁葡萄柚子 用來配搭雞翼 係咁出色嘅, 酸甜既柚子醬 令人開胃醒神 ,加上雞翼 炸得非常甘香 , 外脆內嫩肉汁很juicy, 兩者配
講左好多次話要泥試下, 今日終於 可以食到啦。 餐廳好大, 卡位好多 , 坐滿客人 ,牆上面 掛滿船勾, 水泡,船陀既裝飾, 真係好襯佢個名 ,感覺好似置身喺船裏面感, 唔知會唔會見到有鐵勾船長呢,哈哈
後記:
員工很勤快,不停的執枱清潔, 而且order完出枱很快, 食物很新鮮, 份量 很足 ,價錢亦非常便宜。
可算是平靚正的上上之選