2021-04-27 4127 瀏覽
🇯🇵#尖沙咀#燒肉放題➡️《#燒肉牛藏 🍖🥩🍤🍺》💫之不限時任食燒肉放題$298+10%💡如果無 book位。walk in的話長期好多人喺度排隊。👀食物種類唔算超多。🐂🐖🐥肉嘅部份:大部份嘅牛都算有肉味,口感係偏有咬口。(睇個人口味,因為本人唔中意食啲要用力嚼既肉😶,所以可能滿足唔到我)⭕️質地最軟熟得安格斯牛(可能因為最薄切)⭕️牛舌同牛腹胸肉質彈牙有牛脂香⛔️牛肋骨好韌,牛柳粒淋但冇乜味⛔️豬normal⭕️醃製扒類ok🔆海鮮冇乜選擇:元貝都ok大大粒,蝦都算新鮮。🔆熟食同甜品方面冇特別:⛔️地獄烏冬:湯底超鹹,烏冬質素好。⛔️和牛炒飯:好淡味既炒飯⛔️炸物普通放題質素⛔️冇Häagen-Dazs/movenpick 雪糕🙈💬有啲港製牌🍦,布丁,雪條,泡芙。⚠️去到最後last order 個round既肉同蝦就質素明顯差左🌚好似未溶得哂雪咁,牛肉好瘦。🙎‍♀️身為一個戰鬥力驚人嘅食肉獸都作戰唔到最後一刻😶。💬📣抱住食普通燒肉嘅心態去食餐飽都可以一試既,但就唔好expect 係啲好高質既燒肉👀

👀食物種類唔算超多。
🐂🐖🐥肉嘅部份:
大部份嘅牛都算有肉味,口感係偏有咬口。
⭕️質地最軟熟得安格斯牛(可能因為最薄切)
⭕️牛舌同牛腹胸肉質彈牙有牛脂香
⛔️牛肋骨好韌,牛柳粒淋但冇乜味
⛔️豬normal
⭕️醃製扒類ok

🔆海鮮冇乜選擇:元貝都ok大大粒,蝦都算新鮮。
🔆熟食同甜品方面冇特別:
⛔️地獄烏冬:湯底超鹹,烏冬質素好。
⛔️和牛炒飯:好淡味既炒飯
⛔️炸物普通放題質素