餐廳: Sugar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
對住海景,超有feel嘅32樓酒店Bar,環境chill爆,打卡星球系列酒類,仲有音樂體驗及DJ Session。環境我哋9:30pm去到,以bar嚟講當然仲早,室內仲有大把位,但室外已經full house 😔 好彩等咗一陣都有outdoor 坐,雖然無咗最靚嘅window seat對正海邊,但海景view 都一覽無遺!過多陣連室內都爆滿!餐牌超多款,真係花多眼亂,所以叫店員recommend 一下~~ Mercury $155 星球系列揀咗Mercury ,用Ron Zacapa 23 Year Old Rum , Darjeeling Tea, Malibu, Orange Bitters 調配而成,仲配上水星球體嘅甜品送酒,係Rum Panna Cotta(mousse)配Oreo碎,店員指覺得入口太烈可以飲完就食一羹,好特別◉‿◉ 本身怕Ron Zacapa 23 Year Old Rum 會太strong,但有驚喜,唔係飲開烈酒嘅我都100%接受到,超易入口,大概係因為加入Malibu & Orange Bitters 調味,令Rum 甜味更出,再用Darjeeling T

餐牌

Mercury $155
Mercury

星球系列揀咗Mercury ,用Ron Zacapa 23 Year Old Rum , Darjeeling Tea, Malibu, Orange Bitters 調配而成,仲配上水星球體嘅甜品送酒,係Rum Panna Cotta(mousse)配Oreo碎,店員指覺得入口太烈可以飲完就食一羹,好特別◉‿◉ 本身怕Ron Zacapa 23 Year Old Rum 會太strong,但有驚喜,唔係飲開烈酒嘅我都100%接受到,超易入口,大概係因為加入Malibu & Orange Bitters 調味,令Rum 甜味更出,再用Darjeeling Tea令酒再帶有茶香,十分推薦!

Iron Balls Gin $170

Iron Balls Gin

另一杯同樣力推嘅有Iron Balls Gin,用上Franklin & Elderflower & Cucumber Tonic,
Dehydrated Pineapple, Galangel, Thai Basil & Lime Peel,入口十分清新,青瓜配青檸呢個組合本身已經無得輸,再加上Thai Basil ,成杯好夏日嘅感覺,會唔覺意飲多咗(◐‿◑)

Crispy Togarashi Squid $138
Crispy Togarashi Squid

小食都有十多款,試咗酥炸鮮魷,上面曬上紫菜碎好惹味,鍾意點醬嘅仲可以點埋佢附有嘅柚子沙律醬,用嚟配烈酒/ cocktails 都好夾。
Iron Balls Gin
Crispy Togarashi Squid