2021-01-02
係灣仔囍帖街一帶都好多野食,coffee shop都唔少。之前post過嘅NOC, Crew重有好耐無dine in食過嘅Bakehouse都係嗰兩條街。.今次lunch time去佐食日式餃子🥟雖然係餃子專門店,不過佢哋都有啲飯/烏冬嘅選擇。最抵應該都係食佢個All Day Gyoza Set,唔洗$100有晒前菜、餃、主食同飲品。前菜就有椰菜沙律、涼拌(麻油)芽菜、自家製青瓜漬 3款選擇。椰菜好大片,唔太方便食/混合醬汁都比較困難🤭芽菜好香麻油味都幾爽口。餃子都有4款幾basic嘅可以選擇,叫佐招牌嘅一口餃同米粉皮野菜豚肉餃。個人覺得米粉皮質感更好,餡料味道偏濃味。餃子底帶微脆,整體唔會好油都okay👌🏻個人對佢個主食最有興趣,係5款入面選擇佐牛筋豆腐煮。香濃牛味而且有豆腐同蒟蒻增加佐口感層次,佢個汁送飯一流🤤