2022-11-17 340 瀏覽
<<首創酥皮拉芝雞煲🍲>>今次芝士控&邊爐怪要留意了!幾個朋友都極力推介呢間食店,啲coupon一個傳一個,今次終於到我過嚟食了🤣.可惜今日唔太肚餓,只揀咗基本的Set A $298,但都好豐富,除咗包飲品,大廳仲有小食吧及甜品吧任拎! 而我哋加了$58 升級做酥皮麻辣芝士雞煲,酥皮脆卜卜一啲都唔乾,一揭起酥皮,雞煲香氣出晒嚟😍選了麻辣小辣,雞肉非常嫩滑及入味,芝士又充滿拉芝效果,有香料混合一起又邪惡又滿足,又唔會覺得漏。.食完雞煲就開始打邊爐了~🟥湯底 🟧✨胡椒豬肚湯:真材實料,超級多豬肚,胡椒湯底夠濃郁但唔嗆口,食完個人暖笠笠. 🟨肉類 🥩🟩Set A 包括了牛肉拼盤,有雪花肥牛、牛舌心、牛胸爽、牛板腱、牛下肩 🐮⏩ 牛舌心及牛下肩牛味最濃郁,油脂最豐富⏩ 肥牛及牛板腱雪花油脂均勻,肉質軟嫩⏩而牛胸爽唔算肉質口感,係爽脆的.🟦蔬菜類/其他🥗 🟪自助吧有不同種類的丸,其中幾樣特別好味。墨魚滑彈牙鮮甜,鯇魚片夠爽滑,而鴨血唔會味淡淡亦冇壓味。.🟫飲品及甜品🍹 🟫飲品任飲,抵讚係有自家菊花露,洛神花及桂花烏龍冷泡茶,清新自然低糖分,非常健康。.而甜品吧超新
<<首創酥皮拉芝雞煲🍲>>
食完雞煲就開始打邊爐了~
🟥湯底 🟧
🟨肉類 🥩🟩
⏩ 牛舌心及牛下肩牛味最濃郁,油脂最豐富
⏩ 肥牛及牛板腱雪花油脂均勻,肉質軟嫩
⏩而牛胸爽唔算肉質口感,係爽脆的
🟦蔬菜類/其他🥗 🟪
🟫飲品及甜品🍹 🟫
甜品吧超新鮮有趣,有雪糕又有芋圓(不過芋圓略嫌有點硬), 最特別係有得自己整棉花糖!😍仲可以揀toppings 好似唧軟雪糕咁
總括邊爐配料種類唔算太多,所以重點應該食牛回本🤣但雞煲一絕,下次可以試埋另外3樣頭盤,再有戰鬥力就可以試其他有海鮮的set
  • 酥皮麻辣芝士雞煲
  • 牛肉拼盤