2011-11-14 32 瀏覽
見到食評人話佢地的桑寄生蓮子蛋茶. 蓮子入口即溶. 咁誇張. 去了去試.... 個間野個位置真係好唔起眼. 連個掛街上面的都勁細塊. 差多要行到店外才看到. 入到去, 很舊式的裝修. 只有三四張圓枱. 摺椅. 都有冷氣的. 用的碗子乃是景泰藍個款. 叫左一碗桑寄生茶. 一飲第一啖.就知足唔足料. 我氣管唔好. 平時都不停去其他甜品店/屋企自己煲. 食過無數次. 佢呢度係好足料. 好重桑寄生味道. \沒有落糖. 應該加入了蜜棗之類的. 平時我都要求走蓮子. 因為出面個d店. 都唔林. 實實硬硬咁. 佢呢度. 值得讚 我愛上它了連子入口即溶. 很綿~~~~~雞蛋好新鮮,. 不似過夜反煲的. 都比出面新牌的店較大碗. 飲完條氣管舒援了不少. ^^整体上價格17 差唔多啦. 我個人認為. \不過原來親戚有去過飲. 佢地話佢之前一兩個月賣開12 蚊. 咁聽落一加加左五元, 都算幾西利. 可能網上呢度的人同佢宣傳. 啦. 不過 現在你的價格17 就夠了. 我仍會再去飲~ 如果再加價. 我都唔會考慮. 反而佢其他舊式甜品又冇加到價喎. 都係12.13蚊下次有機會再試下別人讚過的粢飯. 先. ^^

去了去試....
個間野個位置真係好唔起眼. 連個掛街上面的都勁細塊.
差多要行到店外才看到.

入到去, 很舊式的裝修. 只有三四張圓枱. 摺椅.
都有冷氣的.
用的碗子乃是景泰藍個款.

叫左一碗桑寄生茶.
一飲第一啖.就知足唔足料.
佢呢度係好足料. 好重桑寄生味道. \
沒有落糖. 應該加入了蜜棗之類的.
佢呢度. 值得讚
我愛上它了
連子入口即溶. 很綿~~~~~

雞蛋好新鮮,. 不似過夜反煲的.
都比出面新牌的店較大碗.
飲完條氣管舒援了不少. ^^

整体上價格17 差唔多啦.
我個人認為. \
不過原來親戚有去過飲. 佢地話佢之前一兩個月賣開12 蚊.
咁聽落一加加左五元, 都算幾西利.
可能網上呢度的人同佢宣傳. 啦.
不過 現在你的價格17 就夠了.
我仍會再去飲~
如果再加價. 我都唔會考慮.

反而佢其他舊式甜品又冇加到價喎.
都係12.13蚊

下次有機會再試下別人讚過的粢飯. 先. ^^