2020-01-12 5654 瀏覽
天氣轉涼,星期日訓到黃朝百晏之後嘅第一餐就梗係 - 打!邊!爐!(仲要難得女友都想一齊打呢下開心嘛!原來佢另有盤算🤔)去到牛陣門口就揀食邊款牛啦,女友就話食和牛果隻!難怪咁順攤都想打邊爐!咁得到女友嘅認同同埋鼓勵之下,就同侍應確認我地倆小口今日嘅第一餐就要搵隻和牛祭一祭我地嘅五臟廟🔥🐂🇯🇵咁就如圖所示,基本野無咩太特別。但我第一次食牛陣嘅和牛就覺得肉質唔錯,有少少牛香味,但就唔會入口即融咁勁啦,可能要再科水食再貴啲鳥。但整體感覺都幾好嘅👍🏾之後再追加和牛,女友叫侍應俾啲肥啲嘅,侍應一口答應,幾好態度要讚。原來師傅要即刻揀舊肥啲嘅牛即時切俾我地,跟足我地要求去做野,非常impressed!新一碟牛上到枱,亦都真係多啲牛脂,紋理靚啲,食落就梗係香啲易融啲啦!推薦大家去試下!

• 午市和牛