2018-10-13
今日借左朋友張card 帶母親大人黎嘆茶~~佢平時多數去酒樓飲特價早茶,今次就試下d 靚地方。環境闊落,服務效率非常高,收碟仲超快手。✨雪嶺叉燒包:個包好鬆脆,叉燒饀飽滿多汁,加埋面頭甜甜地既糖霜幾好食。✨蘿蔔糕:以為係煎,原來係蒸既添。蘿蔔糕幾滑幾足料,唔會係得d 粉漿。入面有粗身蘿蔔條,蝦米,臘腸粒, 如果口感可以結實d 會更加好,而家感覺稍為腍左d~✨芝麻魚酥:叉燒酥食得多,魚酥未試過。 呢個酥皮唔會太厚幾香幾鬆化,入面既饀有d 似魚肉,但質感係比較軟綿綿,味道幾清爽。✨蟹籽燒賣皇: size 唔算好大粒,不過食落都幾彈牙同有肉汁,如果多d 蝦就更加好。✨黑松露帶子炆飯: 炒飯食得多,炆飯好少聽。不過呢個真係是日最愛。個飯超多汁同入味,粒粒米飯都散發陣陣既黑松露香氣。個飯雖然多汁,但飯粒唔會過腍😍帶子仲係超多同好彈口。好鍾意個飯勁多蔥同埋爽口既菜粒,有較口之餘仲好香。
今日借左朋友張card 帶母親大人黎嘆茶~~
佢平時多數去酒樓飲特價早茶,今次就試下d 靚地方。
環境闊落,服務效率非常高,收碟仲超快手。