差不多天天都有新食評要寫,但今次真係要同大家掂一掂呢間M&S出既雪糕。茶餐廳同街市都冇得賣,實為貨真價實既雪糕新寵兒呀!首先嚟個聖多美朱古力味,入口即溶嘅朱古力滋味仲帶有若隱若現嘅茶香,夠晒滑潤;食落去感覺好似經已去咗西非嘅朱古力小島,太正啦🌴。跟住轉戰馬達加斯加雲利拿,濃郁香氣噴鼻而來,每一啖都滲透咗雲利拿精髓,簡直係雲利拿控嘅天堂。再嚟個焦糖海鹽味喇,甜中帶鹹,係咁樣喺舌尖上打轉,層次豐富得嚟又唔單調🥄。最後,哥倫比亞咖啡味絕對係咖啡迷嘅福音,微微嘅苦味之後有返甘嘅驚喜,好似一啖啖濃縮咖啡咁,迫使緊幾杯水都唔想放過😌。好啦,我都識啲字唔好,重點係,做咩唔快啲去試下呢?不過食多咗記得做運動,唔好變肥柑子!