2021-12-08
聽講蜜滋麻美係來自於台中,我第一次試呢間鋪,地理位置黎講,如果吾係比較熟悉上環既路面既話,應該要搵一陣,我同朋友係路過見到所以試下,佢既位置有種隱世小店既感覺,係鴨巴甸街呢條大斜路上,要行呢條街係要有一定技術,專心行路鋪頭份入面主要做外賣,得一張白色企檯,如果有機會可以增加堂食座位就更好啦~講返佢哋既飲品先,我就簡左佢呢到出名既花芝黑糖珍珠鮮奶(係,我係睇過呢到好似好多人話佢花生出名,花生加芝麻雙重口味,雙重感受)未飲之前都聞到鋪頭有好香花生味道,芝麻味道都有不過花生味比較搶戲朋友話叫多個甜品一share食,於是我們決定叫個超級綜合嫩仙。花芝黑糖珍珠鮮奶呢杯野飲上面既花生碎真係好香,飲落都回甘,鍾意花生同芝麻既朋友仔一定要試下,佢有淨花生碎或者淨芝麻碎既簡,但是我兩樣都想試下,所以我叫左混合版本😉😉黑糖珍珠味道香濃,濃濃的黑糖味,加上煙韌既珍珠,混合起來又是另一番風味,出面好少見到呢種傳統得黎又新潮既飲品,花生碎吾會話好 粒卡喉嚨,適中既粗細度,加上香濃既味道,是比較意外既感覺!超級綜合嫩仙佢個賣相真係不得了,睇落好好味,食落都好好味,咩都有一點,有芋泥,芋泥香香黏黏既口感,是感覺到手
花芝黑糖珍珠鮮奶
超級綜合嫩仙
佢個賣相真係不得了,睇落好好味,食落都好好味,咩都有一點,有芋泥,芋泥香香黏黏既口感,是感覺到手工既味道,吾係開粉出黎既感覺,紫薯泥都係一樣,食得出係由一舊舊紫薯手工整成泥既感覺,不得不提佢上面既花生碎,真係好好味,好香突然有種愛上左花生既感覺仙草都吾錯吾會話太甜太膩,加上淋上面有類似牛奶又似淡忌廉既口感中和返佢地既甜味,蜜紅豆既香甜,燕麥健康又甜蜜既口感,珍珠既煙韌,所有野都好夾,係值得我再次幫襯既店舖,如果遲點可以係更多地方開分店就更好了,可以更方便地享受到佢哋既甜品同飲品。
ps價錢吾算貴,但是又可以試到新口味。