放假去吸收下天地靈氣日月精華,走遠一啲去遠離繁囂鬧市,走到上水發掘好地。去左之前一直book mark咗嘅上水Innvo休閒村,親親大自然🌴猶如走進世外桃源一樣,感受一下寧靜嘅郊區。除咗上水嘅水管之外,呢度都好值得推介俾大家,絕對適合有狗狗主子門🐶及👨‍👩‍👦親子一家週末。走進蕉徑休閒村,就有三隻可愛的汪星人出來歡迎,包括🐶CHOCO、🐶小黃及🐶小白,作公關經理招待客人,店主仲話歡迎大家帶更多汪星人嚟同三位公關經理一齊玩玩。休閒村打造自然生態,旁邊農場種植有機蔬菜自給自足供應,餐廳落地大玻璃設計,周圍放滿各式各樣植物及盆栽。猶豫可以親親大自然,相當療癒。有室內及戶外座位,其中一區更放了很多精緻蘭花及榻榻米座位,感覺非常優雅。另外,餐廳的食物非常田園風,主要提供輕食及飲品都有機食材製作。🥗特色苦瓜沙律自己種有機苦瓜配上菠蘿、蒜及薑汁,非常簡單清爽,菠蘿汁淡化苦瓜的苦,反提升華了苦,整體爽脆鮮酸甜🫕西蘭花忌廉湯非常幼滑加上淡忌廉creamy,配上自家製小法包,焗得非常香脆,加上大大片牛油即溶,非常邪惡🍕煙三文魚即焗薄餅自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會

🥗特色苦瓜沙律

🫕西蘭花忌廉湯

🍕煙三文魚即焗薄餅
自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會太複雜。最為欣賞的是pizza的底,烤得脆脆。

🍝有機香草蘑菇意粉
一貫餐廳食物作風,簡簡單單都是有機菜再淋已白汁就是那種樸素自然,不會太負擔的味道。

🥘咖喱牛肉配法包
咖喱味相當濃不會太辣,而且薯仔非常入味,牛肉科學剛剛好啖啖肉,配上自家法包點好出色🤟🏻如果覺得發喉是可以追加的🤟🏻

🫖桂圓紅棗茶
養生之選真材實料,大大啖飲入口,非常暖身啱晒女士們。

🍮大菜糕+3.6牛奶奶凍
大菜糕就是那種兒時回憶,大菜糕的爽脆彈牙。牛奶奶凍非常軟綿綿香滑,3.6牛奶味非常濃郁難怪眼見顧客都會點他們作飯後甜點。
  • 大菜糕