2008-10-19
同女朋友仔o黎食飯,sat晚飯時間keep住得一、二台客,都幾替阿老闆擔心!二個人晚飯,點了:1.龍井xx青瓜 - 完全唔覺有龍井味,普通青瓜條一大碟,呢個有d搵笨,個人唔推介2.雲腿牛肝菌 - 呢個幾好味,不過落單時,個阿姐問過我地需唔需要小辣,我話唔駛,點知食落完全唔辣,不過幾好食,尤其係一塊菌+一塊雲腿+一塊薄紅蘿蔔片一齊食3.版納牛肉 - 呢味好食,牛肉o既質地好ok下,少辣4.山珍雞肉xx餌絲 - 呢個都好味,女朋友話響第二度食o既餌絲係啡色薄片,有d似河粉,但呢度o既餌絲就好似一d un un地o既上海麵,成個小煲內,有好多料 — 木耳、菇、火腿、菜、好少雞肉etc,味道比較濃,我就覺得幾好總括而言,整頓晚飯都ok,我連有版友話落單阿姐態度唔好,我都覺得可以接受。唯一係我地食左7成飽時,有一大班大約10個人到來,連埋一位外國朋友,坐我地隔離,不論落單、傾計都好大聲、好大聲、都係好大聲,尤其係坐近鋪頭門口,一位身穿黑衫,肥肥地o既女仕,清清靜靜o既環境、我倆o既食慾,完全被這班人破壞到極,迫於無耐快快趣趣埋單走人阿黑衫女仕,一大班朋友飯局傾計係好高興,但係請顧及旁邊d人o既感
二個人晚飯,點了:
3.版納牛肉 - 呢味好食,牛肉o既質地好ok下,少辣
腿、菜、好少雞肉etc,味道比較濃,我就覺得幾好
耐快快趣趣埋單走人
阿黑衫女仕,一大班朋友飯局傾計係好高興,但係請顧及旁邊d人o既感受,唔好俾人覺
得香港人係咁冇禮貌o架啦,唔該。
2個人晚飯,4樣o野,匯豐card有88折,折後$230,算抵食o既