餐廳: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
資訊:

2023-04-26 124 瀏覽
📍#尖沙咀 #永年士多#羊羊在尖沙咀#羊羊在九龍早排夜放工,行經尖沙咀叫到好多人食,就入去試下😄永年最出名車仔麵唔多講啦,但周邊小食同樣好味😋✨三餸車仔麵 $45今次揀咗墨魚丸+牛丸+魚腐,配埋油麵🤟🏻 魚腐同牛丸好普通,但係墨魚丸係有料個隻,同譚仔個隻差唔多🦑湯底佢只係問我辣唔辣,原來有分咖喱同麻辣湯🫠睇返佢俾咗咖喱湯我,少辣都辣到噴火🥵不過好香,唔係普通港式咖喱咁,有落唔同香料😳✨自選車仔麵 $56另外試埋魚蛋+魷魚+牛腩,配埋粗麵😙魚蛋係細粒嘅陳皮魚蛋,魷魚大塊冇咩味,牛腩少肥唔柴😆湯底應該都係咖喱湯底,但唔知係咪叫咗牛腩,竟然有腩汁味😧加咗腩汁仲香咗,有啲肉香味配牛腩好正😳✨韮菜豬紅 $18以咁嘅價錢嚟講都抵食,豬紅仲多過韮菜😂豬紅唔腥,外皮有少少脆皮咁,一咬入好嫩滑,仲有豬紅特有香氣👍🏻韮菜有花,但係仲好新鮮,唔會老☺️✨咖央多士 $18厚多士嚟,一塊分返開兩塊食都仲得😏麵包烘得幾脆,可惜放耐咗就有啲韌😣咖央分量唔多,但薄薄一層就夠了,唔太甜🤩✨涼粉奶茶 +$15純粹搞下笑咁,見佢舖頭癡哂廣告好正咁,但係不了🫣太甜了,涼粉啲糖水都倒埋出嚟,奶茶味都蓋過了☹️人均價錢-~$80評分

📍#尖沙咀 #永年士多

✨韮菜豬紅 $18

✨咖央多士 $18

✨涼粉奶茶 +$15

人均價錢-~$80
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #尖沙咀美食 #九龍美食 #車仔麵 #茶記 #香港茶餐廳 #美食推介 #咖央多士 #朋友聚餐 #情侶好去處 #紀念日 #節日慶祝 #生日飯 #情人節 #生日餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #香港必食