2018-12-02 91 瀏覽
有朋自遠方來,要接待?!真系令人頭痛,朋友提出要去老蘭蒲吧,我就唔想咁麻煩湊佢去,費事陣間飲醉左,晤知點帶佢返來。于是諗起在佢酒店不遠就有間Mini club。無論環境定野食,我諗佢一定會鐘意。佢初初就對老蘭念念不忘,但入座mini club之後就系咁影相打卡,睇黎,佢已經愛上左呢度,哈哈..!點杯野飲住先,配合個環境真系無限好feel.特飲可以揀有酒精或者無酒精,賣相好吸引,我揀左杯無酒精的特飲Mavis ,系由Ginger beer 🍺,butterfly pea,lychee syrup😁調成😆⋯⋯,另一杯系sunset,系由lemon juice 🥤,Ginger beer 同vodka 調成,真系好靚,sunset 仲有乾冰煙霧彌漫,好有情調。令人心情很放鬆。餐廳走現代摩登路線,格調輕鬆隨意,提供舒適的傾計環境,系果種感受夜店的同時又可以享受寧靜的約會好地方。海鮮拼盤:有半邊龍蝦🦞,大蝦,螺,生蠔,鮑魚,青口,相當豐富!估唔到質素很高,新鮮系海鮮最重要的。抵贊!火焰豬鞍扒:現場白酒點火,火焰加熱豬鞍扒,特別香口,肉質仍然保持juice,點上醬汁,系味覺與視覺的享受。軟殼蟹意粉

點杯野飲住先,配合個環境真系無限好feel.
令人心情很放鬆。

軟殼蟹意粉,軟殼蟹炸得酥脆,但不乏口感,蟹肉飽滿。份量十分滿足。

咖哩蟹肉蒜蓉法包
一鍋熱騰騰的咖哩煲入面滿是蟹肉,鋪在蒜蓉法包上,十分match,蒜蓉法包蒜味十足,包脆可口。

後來來個豐盛的甜品,朋友點左巴黎鐵塔🗼甜品架,賣相勁吸引,又系乾冰煙霧神秘登場,法式經典甜品,泡芙,macaron,朱古力酥等,睇得又食得!

2018-11-26
  • 海鮮拼盤