這間超隱秘咖啡店在旺角鬧市樓上,要識路先搵到上去,升降機門一開就柳暗花明又一村。除了環境幾靚好適合網美打卡,Menu上面竟然都搵到幾款素食,又真係估佢唔到喎。 咖啡店在中國移動旗艦店樓上,呢個位置其實有少少唔好彩,好多人可能唔想入中移動門口搭升降機上去。中國移動旗艦店門口宜家仲圍晒木板,搵個門口真係難上加難。環境走華麗風,中間個吧檯勁靚,粉紅色配色充滿少女心。你睇清楚d圓盤中間,原來係press咖啡粉個手柄,設計幾有心思。最正當然係平日午飯時間都無咩人,唔洗驚排隊等位,亦唔難影到打卡相。午市套餐真係異常抵,用手機開FB掃QR code可以加入會員,入左會午餐有85折又唔收加一,仲可以儲印仔儲免費咖啡,好適合精明師奶仔。午市套餐有兩款佢標明係「Vegan」,不過我食個未來漢堡係有芝士,個包食起來都幾香牛油味,我諗應該有蛋奶。我食完有現場向店員反映返,唔知佢地會唔會調整,如果你不吃蛋奶的話就要問清楚啦。坐窗邊可以望下街,採光又好,都幾舒服既。 午餐(9) 未來肉漢堡 HK$66(會員價) Caffe Latte +HK$8我杯咖啡有熊仔(定貓仔)拉花,都幾得意,而且個espresso竟

坐窗邊可以望下街,採光又好,都幾舒服既。

我杯咖啡有熊仔(定貓仔)拉花,都幾得意,而且個espresso竟然係單品豆,又幾犀利。因為你平時出去咖啡店飲意式咖啡,個豆都係混合既,轉單品豆仲要加錢。不過這裡就沒有植物奶轉勒。

食物質素就一般般啦,Beyond Meat 漢堡都係基本配搭,個包都幾有誠意既,仲有半碟沙律菜都係靚菜,呢個價錢CP值算高。

近排去咖啡店間間都好多人,有d打卡店仲可能要排隊,想安安靜靜坐得舒舒服服可能要晨早八點出去。呢間在旺角地點超就腳,有葷有素有靚拉花咖啡,如果唔係諗住食好西,純粹想搵個地方坐下同朋友傾計都nice既。
2020-07-06