2020-12-14
如果大家去開上環, 就會知道上環街市樓上嘅熟食中心真係有好多抵食嘅餐廳大食妹就襯住weekend同朋友去瑞記覓食唔知大家知唔知道去瑞記一定要食啲咩呢? 今日大食妹就為大家try try瑞記嘅熱門菜式-西多士、蛋牛治同樽仔凍奶茶<西多士>網上唔少foodie comment話瑞記嘅西多士多蛋汁同蛋香十足? 大食妹一睇就覺得有啲出入, 蛋汁只沾左係麵包嘅上下兩面, 四周嘅邊邊位係無蛋汁嘅但瑞記嘅西多士係煎嘅, 而且口感鬆軟, 配上煉奶, 相對一般西多士較輕盈而且好食<蛋牛治>另一個瑞記大熱菜式就係蛋牛治天氣有啲凍, 我地就嗌左烘底, 麵包外脆內軟餡料飽滿, 咸牛肉咸度啱啱好, 裏面仲有好多青蔥, 味道唔錯<樽仔凍奶茶>齋食好似有啲dry, 飲枝樽仔凍奶茶就啱啱好啦奶滑茶香, 好棒棒
<西多士>
<蛋牛治>