2019-07-11 26 瀏覽
週末同幾個朋友到尖沙咀行街,行行下開始落雨,就到咗呢間位於寶勒巷嘅《沐白小農》飲杯嘢,順便避下雨。裝修用上好多原木顏色,感覺十分舒服。餐枱下面仲有手機叉電線,相當體貼。Menu上有多種台式飲品選擇,見上面講明“採用優質鮮奶,非人工奶精粉”,就決定喺“小農牧場鮮奶”系列度揀幾個飲品試下。沐白黑糖波霸鮮奶 ($30) - 採用新鮮鮮奶,奶味香得嚟有好香嘅黑糖味,入面嘅黑糖波霸咬落Q彈煙韌有黑糖味得嚟唔會太甜,yummy!大甲芋頭鮮奶 ($30) - 香滑嘅牛奶味中滲透著香濃的芋頭味,入面除咗有芋圓外,仲加有地瓜圓,兩者口感爽腍而且有好香嘅芋頭同番薯味,甜度適中,芋頭控必試!紅豆鮮奶 ($28) - 紅豆煮得夠曬腍,甜味啱啱好。飲落味道比一般嘅紅豆冰更多出一份鮮奶香味,口感十分香滑,啱曬我口味!