2024-08-17
今日去開堅尼地城,本身想買鬆脆嘅拿破崙,聽聞脆到離地,不過最後俾芒果蛋糕超吸引了 ~ σ`∀´)σ🎂🥭仲夏花園芒果蛋糕𝒯𝒽𝑒 ℳ𝒶𝓃𝑔𝑜ℒ𝒶𝓃𝒹 $138 ✨師傅推介!(ℱ𝓇𝑒𝓈𝒽 ℳ𝒶𝓃𝑔𝑜 𝒲𝒽𝑜𝓁𝑒 𝒞𝒶𝓀𝑒)夏天最好食芒果🌹以好靚嘅芒果花作為裝飾,外層蛋糕充滿碎碎嘅質感,有種菠蘿包脆脆嘅感覺,增加咗蛋糕口感。蛋糕內層充滿軟熟嘅海綿蛋糕,充滿芒果粒粒,芒果酸甜並重,酸酸甜甜,勁開胃,再加上軟滑忌廉,滿滿芒果餡令我覺得甜蜜又滿足!💖手工曲奇🍪 任意混合 $58/半磅🅃🄸🄼🄴 🄵🄾🅁 🄲🄾🄾🄺🄸🄴🅂每款買少許,就可以試勻晒全部味道,啱晒貪心嘅我 (^_っ^)🅃🄸🄼🄴 🄵🄾🅁 🄲🄾🄾🄺🄸🄴🅂全部都各有特色🧡杏仁酥層層鬆化,香濃口味。🤎朱古力曲奇好薄身,入面有提子乾粒粒,甜度剛剛好,口感保持香脆。💚開心果粒粒綠色粒粒,食得出超級香甜開心果味道。我最鍾意曲奇配合咖啡,可以食唔停口,另外🍪作為散水餅都幾適合!有兩間分店🍰堅離地脆 (西環)📍西環堅尼地城卑路乍街30-30C號萬發大樓地下A6號舖📍西環堅尼地城嘉輝花園地下
🎂🥭仲夏花園芒果蛋糕
𝒯𝒽𝑒 ℳ𝒶𝓃𝑔𝑜ℒ𝒶𝓃𝒹 $138 ✨師傅推介!
(ℱ𝓇𝑒𝓈𝒽 ℳ𝒶𝓃𝑔𝑜 𝒲𝒽𝑜𝓁𝑒 𝒞𝒶𝓀𝑒)
💖手工曲奇🍪 任意混合 $58/半磅
🅃🄸🄼🄴 🄵🄾🅁 🄲🄾🄾🄺🄸🄴🅂
🅃🄸🄼🄴 🄵🄾🅁 🄲🄾🄾🄺🄸🄴🅂
全部都各有特色
🧡杏仁酥層層鬆化,香濃口味。
💚開心果粒粒
綠色粒粒,食得出超級香甜開心果味道。
有兩間分店
🍰堅離地脆 (西環)
📍西環堅尼地城卑路乍街30-30C號萬發大樓地下A6號舖
📍西環堅尼地城嘉輝花園地下