2020-04-12 727 瀏覽
天婦羅 一種好食嘅話會好好食 難食嘅話你連放入口都唔想嘅食物喺香港食天婦羅 我十次有九次都整走啲皮 食入面舊嘢就算 點解呀 因為粉多 皮炸皮又唔痴肉 一整就甩 未會咁做囉但竟然比我搵到一間 有良心 有質素 而且出色嘅天婦羅飯餐廳 真係令我喜出望外依個天don 睇上去同一般餐廳無異 特別嘅可能係多咗舊菜心天婦羅 同炸雞蛋天婦羅 但重點往往在細節 對我黎講 天婦羅最緊要係炸皮厚薄適中 外脆內juicy 炸皮要有少少風味之餘又唔可以搶咗食材原有嘅味道 依間良心小店 佢做得到 而且佢仲好細心 有教到你食咩先 同埋比飯素你加落飯度 令到原本唔太易送飯嘅天婦羅 都可以有飯素去送飯 咁我就可以專心咁欣賞出色嘅天婦羅 當中我最欣賞係佢嘅炸蝦天婦羅 一種最為人熟悉嘅炸物 佢外脆 內juicy 要知道正常餐廳因為成本問題都唔會用鮮蝦 但佢嘅炸蝦比到我有食鮮蝦嘅juicy 彈牙感 一流當然 最重要係佢有良心 所以我好推薦大家一試
當然 最重要係佢有良心 所以我好推薦大家一試
2020-02-06