2017-12-17
參觀完小丸子展覽 咁啱見到呢間鋪 結果睇餐牌 真係大部分食物都有蒜 真不槐為"Mad For Garlic"三點鐘食返個 late lunch 唔洗排隊 入到去仲有卡位坐 空間好大 裝飾又靚又精緻 好有聖誕氣氛店舖主打韓風義大利菜 再融入蒜頭既元素 種類又多 好吸引 四個人黎到試左好多款Garlic Carbonara($118)卡邦尼意粉有好多忌廉汁同煙肉 好足料食落好creamy 但又唔會好漏 煙肉都好味 好正配上炸蒜粒好特別 好香 但又唔會影響本來卡邦尼個味 反而豐富左層次感 值得一試Crab & Lobster Pasta($168)呢個係我地大家一聽名就好想試既 果然不負眾望 好好味 呢個意粉都好cramy 而且同樣好足料 好多大大舊又鮮甜既龍蝦肉 好滿足 蟹肉同龍蝦肉都好鮮甜爽口 好match 個醬同意粉Garlic Snowing Pizza($138)送上枱後 店員係我地面前刨芝士 鋪滿成塊pizza 難怪個名叫snowing啦配上蝦同菠蘿 仲有勁多炸蒜片 好豐富 加上薄脆既餅底 食落又酸甜又鹹 好味Garlic steak-US beef($268)一送上枱就好s
Garlic Carbonara($118)
Crab & Lobster Pasta($168)
Garlic Snowing Pizza($138)
Garlic steak-US beef($268)
一送上枱就好surprise 唔單止有大大塊牛 而且上面鋪滿炸蒜片山 勁多 鐘意食蒜既人一定勁鐘意牛扒煎得唔錯 叫左五成熟 真係啱啱好 唔會好熟太乾 而且食落唔會好韌 但又彈牙 仲要好juicy 每次配小小炸蒜片食 唔錯唔錯 Perfect Match
而且服務都好好 我地坐左好耐 慢慢食 店員都會主動幫我地加水 上菜又快 整體黎講都好滿意