2021-03-27
之前我行山嚟呢度食過早餐都已經好正,今次放工同朋友約咗喺馬鞍山食飯諗都唔使諗決定再揀依間高質cafe食過返尋味💯😙 平日嚟到夜晚食飯唔算太迫,一入到門口位同位之間都比較闊落,佢燈光裝飾得好靚,坐落傾偈同朋友聚會,拍拖都舒服😉 放工比較肚餓就叫咗兩個小食同埋一個主菜,再試吓佢個招牌嘅熱咖啡先,喺間同路人餐廳食飯特別舒服💛😆🔎 鹹蛋黃單骨雞翼 $68身為雞翼 fans梗係要試吓佢個鹹蛋黃單骨雞翼,佢味道食落唔多炸粉,鹹鹹地啖啖肉,又唔使吐骨,勁快5分鐘就2個人清左碟野😋🔎 龍蝦汁蟹肉意大利飯配天婦羅蝦 $148首先講吓佢個意大利飯啦佢煮得比較爽身,粒粒分明係比較傳統意大利式嘅煮法,所以食落去冇出面啲咁淋,質感比較煙韌,一啖飯一啖蟹肉呢個配搭Perfect match 🥰 另外配天婦羅蝦呢個配搭都幾特別,食落都唔錯好脆,好有意日 fusion嘅感覺🙃 喺沙田馬鞍山我印象中食落都算係最好食嘅意大利飯嘅其一😋😋😋🔎 CC芝士焗薯條配黑松露醬 $78初頭叫佢純粹以為係有啲黑松露粉咁樣,點知上到黎果陣係大大嚿黑松露,再配埋個芝士醬超邪惡食到勁飽😝 同埋佢薯條食落都係岩咋好好脆,食到超滿足😗🔎 E18
🔎 鹹蛋黃單骨雞翼 $68
🔎 龍蝦汁蟹肉意大利飯配天婦羅蝦 $148
🔎 CC芝士焗薯條配黑松露醬 $78
🔎 E18 Blend 招牌咖啡 $50
佢呢個咖啡係齋啡嚟,飲落去嗰陣唔係好苦兼大有少少酸味,飲落好清新又有少少提神,聞落去嗰陣已經好正,同埋佢之後紋絡原來朋友係飲開咖啡,就發現原來呢度呢間餐廳竟然有咖啡豆賣,鍾意飲咖啡嘅朋友不妨可以留意下,見佢咖啡個Menu都有成幾頁咁多有唔同分類,下次又可以試吓其他先🤪🤪
食完仲可以去行5分鐘就去到馬鞍山海濱公園嘅範圍,飯後散步吹水一流🤭
📍 Puzzle Dining & Cafe (馬鞍山) 💛
馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(5期)地下G30號舖