2023-11-28 528 瀏覽
朋友介紹我嚟呢間店,講真,一入門口,食堂嘅氣氛已經好得令我心癢癢。服務員笑口常開,滿足到我對熱情洋溢嘅期待。嘅叉燒拉麵,賣相之吸引,我索性就嚟試吓。第一啖麵入口,啲麵條咬落去Q彈得嚟又唔會太硬,完全係我嘅菜。 個湯底,夠曬濃厚之餘,仲帶有淡淡嘅甜味,飲落去暖笠笠好滿足。個炙燒叉燒,喂,真係一絕,佢嘅皮焦香夾帶微微嘅甜,肉質又嫩滑,真係融化喺口裡面。仲有加嘅海蝦,彈牙新鮮,仲要煎到外皮微微焦脆,增添咗層次感。玉子燒嘅詞不達意,厚軟嘅蛋香,撒上一點點蔥花,夾埋麵一齊食,真係冇得頂。整體嚟講,係一次好正嘅食體驗,足夠滿足我嘅味蕾同心靈。下次再嚟我一定要試過佢哋嘅海鮮系列!👍🍜🤤