2024-05-18
上星期五晚,為咗慶祝母親節, book咗呢一間位於新港城嘅西餐廳。我哋一行四個人,見到個Menu好多選擇,忍唔住嗌咗好多嘢食:B3-炭燒澳洲M2西冷12安士$248嗌咗七成熟,絕對冇過韌嘅情況,燒得啱啱好,連側邊啲薯條都好好食。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑M4-西班牙伊比利亞黑毛豬骨扒配燒意大利黃瓜薯角及鮮果莎莎醬$248多數食西餐嗌豬嘅中伏機率好高,點知呢個一嚟到見到個樣已經話嘩嘩聲,超大塊,超高性價比,一切落去已經知道舊豬好嫩口,純粹略嫌過鮮果莎莎醬有啲淡味。好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑P1-龍蝦汁海鮮扁意粉$148一上枱出晒煙,熱辣辣,份量都好大碟,龍蝦汁好濃味,海鮮嘅份量亦都唔少好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑S1-啖啖蟹肉雜菜沙律配花生芝麻醬$138蟹肉份量都比得好慷慨,不過以沙律嚟講價錢就有啲貴。好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑A1-精選小食五拼(炸魷魚圈、水牛城雞翼、洋蔥圈、脆炸水牛芝士條及薯條)$138五款炸物都做得相當出色,尤其鍾意魷魚圈同芝士條好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑M1-二添一作五-醬燒豬肋骨及燒黃油雞(各半份)薯條價值$288呢個份量勁誇張,但比起其他主食,呢個就相對普通!好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑仲有
B3-炭燒澳洲M2西冷12安士$248
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
P1-龍蝦汁海鮮扁意粉$148
S1-啖啖蟹肉雜菜沙律配花生芝麻醬$138
蟹肉份量都比得好慷慨,不過以沙律嚟講價錢就有啲貴。
好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
五款炸物都做得相當出色,尤其鍾意魷魚圈同芝士條
好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
呢個份量勁誇張,但比起其他主食,呢個就相對普通!
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
仲有嗌兩杯嘢飲,第二杯半價。
屋企人話酒味好重。
餐廳好似開咗冇耐,所以裝修都非常之新淨同光猛座位亦都坐得舒適。
4個人食咗咁多嘢+2杯嘢飲,每人先三百幾蚊 ,抵到爛啦!
總算喺馬鞍山搵到一間可以翻桌嘅西餐廳喇…