2016-12-18
黃埔近年開左好多新既食肆,剛好依間剛好在當眼位置,所以就入左去食喇。依度位與位之間唔會太近,好有私人空間,同朋友傾計都唔怕嘈到隔離。至於食物方面,有好多種類選擇,可以滿足大眾要求。《五式刺身盛》:刺身盛入面分別有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝同三文魚籽,刺身,好新鮮同juicy,有種入口即溶既感覺。另三文魚籽同配紫菜一齊包住食,紫菜帶出左三文魚籽既鮮味,當咬落去既時候,三文魚籽一粒粒係口中爆開,口感非常得意。《天婦羅拼盤》:拼盤入面有海蝦、廣島蠔、蕃薯、南瓜、海鰻,各炸物都炸得好乾身,一d都唔油。海蝦好爽口,廣島蠔好juicy,蕃薯同南瓜好甜。另上拼盤既時候,會連埋海鹽一齊附上,海鰻點完海鹽之後,吊左海鰻既鮮味出黎,海鰻肉質亦好滑,正!《松葉蟹梅子火鍋》:松葉蟹腳排得好有心思同好有氣勢,入面仲有青口、豆腐、粉絲、帆立貝同魷魚,松葉蟹腳好多肉同juicy,青口同帆立貝好新鮮同肥美,豆腐好滑同埋粉絲好爽口,湯底亦好鮮甜,天氣轉凉,食完依個鍋真係暖笠笠。《苦瓜豚肉釜飯》:見到日本料理有苦瓜,已經覺得好特別。整個飯亦放滿左苦瓜,苦瓜食落唔算太苦,反而有種甘甜既感覺,再配埋豚肉黎食,正係好好味。
至於食物方面,有好多種類選擇,可以滿足大眾要求。