2025-02-20 0 瀏覽
下晝 同母親大人去咗荃灣食下午茶餐呢突然 有啲掛住想當年去新加坡嘅日子呢呢度嘅下午茶餐質素唔錯 同價錢相宜嘅最後食到好飽飽好滿足 整體上性價比高-Pandan Kaya Toast ($28)斑蘭咖吔多士 ($28)想當年喺新加坡日日必食 而多士可以烘得再脆啲對中意食甜嘢嘅我嚟講 咖吔嘅份量多啲就更加好-Hainanese Chicken Laksa ($58)海南雞喇沙摻摻 ($58)摻摻係油麵同米粉兩款組成 一次滿足晒兩個願望麵質食落夠彈牙 麵條亦吸收晒湯嘅精華好入味呀材料十分豐富 有雞南雞半隻溏心蛋豆卜同埋豆角而湯底嘅味道係我接受到嘅難度 份量嚟講啱啱好-Boneless Hainanese Chicken Rice ($65)馬六無骨海南雞飯 ($65)叫咗個我的最愛 單睇賣相已經流晒口水啦海南雞同埋專屬油飯 絕對係完美嘅配搭啊每塊雞肉都好大件 無骨食落真係好嫩滑呢配埋海南雞嘅三色醬 黑豉油薑蓉同辣椒醬-Nyonya Crispy Milk Curd (2Pcs) ($16)娘惹炸鮮奶 (2件) ($16)外皮香脆且唔會太厚 食落奶味夠重放咗一陣仲熱辣辣嘅 真心強烈推介-Wat
下晝 同母親大人去咗荃灣食下午茶餐呢
突然 有啲掛住想當年去新加坡嘅日子呢
呢度嘅下午茶餐質素唔錯 同價錢相宜嘅
最後食到好飽飽好滿足 整體上性價比高
Pandan Kaya Toast ($28)
斑蘭咖吔多士 ($28)
想當年喺新加坡日日必食 而多士可以烘得再脆啲
對中意食甜嘢嘅我嚟講 咖吔嘅份量多啲就更加好
Hainanese Chicken Laksa ($58)
海南雞喇沙摻摻 ($58)
摻摻係油麵同米粉兩款組成 一次滿足晒兩個願望
麵質食落夠彈牙 麵條亦吸收晒湯嘅精華好入味呀
材料十分豐富 有雞南雞半隻溏心蛋豆卜同埋豆角
而湯底嘅味道係我接受到嘅難度 份量嚟講啱啱好
馬六無骨海南雞飯 ($65)
叫咗個我的最愛 單睇賣相已經流晒口水啦
海南雞同埋專屬油飯 絕對係完美嘅配搭啊
每塊雞肉都好大件 無骨食落真係好嫩滑呢
配埋海南雞嘅三色醬 黑豉油薑蓉同辣椒醬
娘惹炸鮮奶 (2件) ($16)
外皮香脆且唔會太厚 食落奶味夠重
放咗一陣仲熱辣辣嘅 真心強烈推介
Water Spinach w/ Belacan Sauce ($22)
馬拉盞通菜 ($22)
份量比想像中多 炒得好入味
Teh Tarik (Milk Tea) (+$3)
馬來手工拉茶 (+$3)
口感順滑 甜啲會更好呢
Panama Orange & Sweet Plums Drink (+$3)
桔仔話梅水 (+$3)
飲落好清新 潤喉且解膩一流