餐廳: 馬拉公公
資訊:

2023-01-11 174 瀏覽
之前用外賣app叫過覺得都唔錯,今次專誠去gogomall 度堂食,相信一定比外賣更好。好幸運等左一陣就有位,menu 都有好多選擇。聽聞來自馬來西亞華橋主理,相信都好正宗!檳城白咖喱麵 HKD45 (另加海鮮$4)湯底非常濃郁而且微辣,好惹味!椰奶加上喇沙醬,味道更突出,我地仲將麵底轉左做摻摻,油麵溝米粉👍🏻仲有豆卜索曬湯汁,另加的海鮮都好有份量。檳城冬炎湯麵 HKD45 (另加豬頸肉 $4) 冬炎湯原來就係冬陰功湯,不過就無冬陰功湯咁辣但酸辣中帶甜,仲有舊菠蘿😍南乳雞翼 (跟餐+$22)炸得剛好,唔會太乾,香脆入味。怡保白咖啡(跟餐+$9)咖啡香濃,唔死甜。薏米水 (跟餐+$10)好鐘意呢個,可以袪濕又清水腫,女士最岩🫰🏻

檳城白咖喱麵 HKD45 (另加海鮮$4)

檳城冬炎湯麵 HKD45 (另加豬頸肉 $4)

南乳雞翼 (跟餐+$22)
炸得剛好,唔會太乾,香脆入味。

怡保白咖啡(跟餐+$9)
咖啡香濃,唔死甜。

薏米水 (跟餐+$10)
好鐘意呢個,可以袪濕又清水腫,女士最岩🫰🏻

2023-01-08
午餐