2024-03-21
今日朋友帶我嚟馬鞍山食嘢 佢話開咗間新嘅台式火鍋店想試吓 叫做氣噗噗 夜晚六點幾一去到門口見到咁多人都嚇一嚇🤣 好好彩都有位😬 入到去坐低就揀湯底 同埋揀食邊個套餐 咁我哋就揀咗食100分鐘嘅 尚品·吃到飽 仲有送指定嘅台式飲品一人一杯😍 揀好湯底同埋手搖 我哋就出去自助區拎嘢食啦😋配菜有好多選擇 熟食都有好多 有關東煮、滷水豆腐、可樂餅、章魚小丸子、麻辣鴨血、台灣腸、滷肉飯等等 好多呀🤩 全部都好有台灣風味😇 揀完自助區嘅嘢食個鍋就嚟到啦😋咁我哋揀咗鴛鴦鍋 台灣麻辣鴨血湯啱啱上枱已經聞到好香 等佢滾咗嘅時候更香😍 入面仲有好多鴨血 辣度啱啱好 十全排骨湯入面有幾舊排骨全部炆得好入味 有少少藥材味 感覺好足料好補 即刻飲咗幾啖湯🤣 除咗自助區嘅嘢食之外 仲有其他肉類、小食、海鮮 就用QR code落單~ 海鮮方面 推薦爽脆水魷魚 真係爽口彈牙👍🏻 墨魚滑都好好味😗 小食有迷你生煎包、地瓜薯條、黃金雞球 仲有私心推薦黃金流心芋泥球、冰烤蕃薯🍠岩岩烤起熱辣辣既芋泥球 芋泥綿密 同埋真係流心架😍 凍冰冰既蕃薯真係好少食 食完辣湯底食返舊凍蕃薯 真係爽! 肉類都有好多選擇呀 牛肉有 尚品嫩
揀好湯底同埋手搖 我哋就出去自助區拎嘢食啦😋
揀完自助區嘅嘢食個鍋就嚟到啦😋
咁我哋揀咗鴛鴦鍋
台灣麻辣鴨血湯
十全排骨湯
岩岩烤起熱辣辣既芋泥球 芋泥綿密 同埋真係流心架😍
凍冰冰既蕃薯真係好少食 食完辣湯底食返舊凍蕃薯 真係爽!
肉類都有好多選擇呀 牛肉有 尚品嫩肩里肌肉、牛板健、牛五花 另外仲有豚五花、羊卷肉同埋雞肉😬
牛肉我最鍾意食尚品嫩肩里肌肉 油脂分布平均 肉唔柴又有牛味😋 但我更喜歡佢既羊卷肉 唔會超勁羊騷味 肉質係爽口 切得夠薄 淥一淥就食得👍🏻
大大大雞扒
依加開業仲有優惠呀🤩 讚好同留言就有咁大塊雞扒送 真係好有台灣夜市嘅味道😍
手搖我哋揀左
珍珠奶茶 珍珠煙韌有咬口 奶茶香滑
檸檬愛玉綠茶 好清新嘅感覺 配搭愛玉好夾!
打完邊爐梗係要食返杯雪糕啦😬
自助區有得自己吱雪糕 今日係朱古力味😋
隔離仲有愛玉同埋仙草凍 加埋唔同既配料又係一碗甜品啦😆
整體來講 呢間 氣噗噗 環境舒適 店員服務態度好 食物質素不錯 開業仲有優惠 又多個打邊爐嘅選擇啦😇