2016-02-25 2715 瀏覽
星期二晚, 見呢間人流比較少, 就入去試下. 坐位好鬆動, 而且唔嘈吵, 幾岩我同友人傾計.叫左個火鍋, 而且可以追加配料.豚肉野菜美人湯:骨膠原預先放入湯底, 見浮起細塊骨膠原, 好少骨膠原jelly, 因為見menu相唔係呢個樣. 一路煲滾湯底就會溶化骨膠原塊. 食完唔知會唔會變美人.有薄豚肉卷著芽菜, 甘筍, 菜. 咬落幾爽口好好味. 仲有年糕同豆腐, 可能野菜比例多, 感覺好健康.不過個湯底好咸. 食到一半再加湯底都係好咸.桑莓啤酒 (大杯):呢款啤酒既原味飲落有少少苦, 但桑莓味就唔同, 酒精度低微甜易入口, 而且飲落冇苦味, 岩女仔飲. 追加: 唐生菜, 墨魚滑, 烏冬:個火鍋可以追加配料, 我同友人揀左唐生菜, 墨魚滑, 烏冬.唐生菜新鮮冇爛而且好大盤, 仲好爽口. 墨魚滑份量好多好抵食, 而且好好味, 彈牙. 不過烏冬就好普通, 滑既, 只係太淋身口感差.

叫左個火鍋, 而且可以追加配料.
豚肉野菜美人湯:

一路煲滾湯底就會溶化骨膠原塊. 食完唔知會唔會變美人.

有薄豚肉卷著芽菜, 甘筍, 菜. 咬落幾爽口好好味.
仲有年糕同豆腐, 可能野菜比例多, 感覺好健康.

不過個湯底好咸. 食到一半再加湯底都係好咸.
桑莓啤酒 (大杯):

追加: 唐生菜, 墨魚滑, 烏冬:

火鍋可以追加配料, 我同友人揀左唐生菜, 墨魚滑, 烏冬.

不過烏冬就好普通, 滑既, 只係太淋身口感差.

2016-01-26