2018-09-14 178 瀏覽
本身有去開葵芳間壹茶飲佢個好出色嘅oreo蛋糕奶茶,不過嗰日去到竟然成間鋪唔見左,換左“上海灘”😱。行近啲望下個menu,見到蛋糕奶茶依然喺度🤤,仲多左最近好hit嘅黑糖珍珠鮮奶。我同男友嗌左杯oreo蛋糕奶茶同埋oreo黑糖珍珠鮮奶。Oreo蛋糕奶茶依舊出色,個蛋糕醬好滑好香,溝埋啲oreo碎同奶茶,成杯更加香滑!不過略嫌唔夠多蛋糕醬,唔係啖啖都飲到蛋糕味🤔。整體而言,呢杯都可以話幾啱oreo fans嘅口味🍪💕另外個杯oreo黑糖珍珠鮮奶就真係世界級難飲!係我飲過咁多間最難飲嗰間🤢!一開頭飲落已經唔重黑糖味,所以成杯野一黎已經好淡口👎🏿。之後拎住杯野行住街飲,啲冰開始溶,又再加上攪勻完啲oreo碎沉底,一飲落去本身expect應該要有嘅黑糖味奶味全部都飲唔到。反而飲到奶水冰味同完全唔夾嘅oreo碎🤢🤢🤢,真係冇得再難飲!總括而言,推薦大家試佢地嘅蛋糕奶茶,但絕對唔好嘥錢貪新鮮試黑糖珍珠鮮奶。

2018-09-09
10 分鐘 (外賣自取)