2020-08-30 118 瀏覽
今日同友人逛觀塘海濱之後見到隔離有個海濱匯,入面好多餐廳選擇,見到未試過香葉灣,就入去試下。見到有得鋸扒,價錢相宜,就非常想食。午餐黎講,香葉灣一個套餐包嘅野都算多,有湯有野飲有主菜,而且份量都有驚喜。落餐後店員會即刻送上中湯,我地就慢慢邊飲邊等主菜。對於在職人士黎講,午餐配碗足料中湯簡直係養生之選。主菜方面,友人揀左肉眼牛扒配燒汁薯菜,我就揀左鴛鴦扒(豬+雞)配黑椒汁薯菜。成塊扒大塊過我塊面,而且薯菜份量都非常多。主菜上桌果陣仲熱辣辣,趁熱食上口嘅感覺非常juicy。再配上一杯特飲,今個午餐就大滿足啦!友人係附近返工,我相信佢應該會食過翻尋味,多多幫襯呢間高性價比餐廳。