2023-08-20
今日經過盈豐商場附近,見到有好多新開嘅食肆。近路邊仲有間西餐廳🤩見佢裝修幾靚,室內外都有坐位,幾chill , 就同老公去食個晚餐😍價錢亦唔離地,正常西餐價錢👍🏻 生蠔🦪仲幾平添,如果鐘意食蠔嘅朋友過嚟就岩曬🤩我地叫龍蝦湯,pizza , pasta 同甜品😘法式龍蝦湯:好香同濃郁嘅龍蝦味👍🏻啖啖都係精華👍🏻🤩蒜片辣椒橄欖油活蜆意粉🍝:新鮮蜆肉粒粒都好飽滿大粒😍因為蜆肉夠新鮮,所以唔使太多特別嘅調味,簡簡單單就用蒜同辣椒已經令到蜆肉十分鮮味,蜆味更加可以配合埋意粉🍝一個字:鮮👍🏻多重芝士薄餅:芝士味夠濃👍🏻咸香芝士再加上薄脆嘅餅底❤️幾惹味🤩甜品tiramisu : Tiramisu 要整得好味唔係咁容易,呢間就好好味❤️👍🏻蛋黃cream 做得夠滑👍🏻餅乾浸咖啡液浸得岩岩好,唔會太濕👍🏻層次做得夠好❤️估唔到呢間西餐廳咁高質素,特別再讚下啲海鮮,真係好靚又新鮮又好味😍
我地叫龍蝦湯,pizza , pasta 同甜品😘
法式龍蝦湯:好香同濃郁嘅龍蝦味👍🏻啖啖都係精華👍🏻🤩