2023-11-12
▫️泰式生蝦🦐($188)👉🏻好啱打卡嘅一道菜,啲煙一直飄出嚟💨,起都維持咗2 分鐘,係充滿仙氣嘅生蝦😜生蝦都幾大隻,非常鮮甜,配料有辣椒、生蒜同埋苦瓜⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️和牛湯河($148)👉🏻 和牛有三大塊,食落牛味濃,肉質鮮嫩入口即溶😋湯底好有驚喜,係超級超級濃郁嘅牛肉湯,飲落好鮮甜,成個配搭真係冇得輸🥺⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 黑松露豬頸肉炒飯 ($178)👉🏻豬頸肉外皮燒到好焦脆,肉質Juicy,炒飯粒粒分明,每一粒飯都充滿黑松露味🖤⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 蟹肉春卷 ($128)👉🏻春卷本身已經切開咗,所以未食已經見到滿滿嘅蟹肉,配料仲有蔬菜粒,值得一讚係春卷皮好薄同埋好脆☺️橙色嘅醬汁辣辣地好開胃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ Na 花花 蒜蓉包($68)👉🏻 蒜蓉包用咗花瓣做裝飾🌸🌺🌼,應該係我見過最精美嘅蒜蓉包🥰蒜蓉包焗到金黃色,未食已經聞到好香蒜蓉牛油味,而食落中同想像一樣,外脆內軟,蒜蓉牛油調味重得嚟又唔會過鹹⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️椰香芒果糯米飯($98)👉🏻芒果擺盤好似雕花咁,非常精緻,食落亦都好甜唔會酸☺️ 糯米飯有三隻味,分別係蝶豆花、斑斕同埋原味,全部食落煙煙韌韌,面頭有滿滿嘅椰漿同埋脆米,口感豐富⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️———
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️和牛湯河($148)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 黑松露豬頸肉炒飯 ($178)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 蟹肉春卷 ($128)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ Na 花花 蒜蓉包($68)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️椰香芒果糯米飯($98)
——————
環境:餐廳裝修時尚得嚟,又有泰國嘅風味,餐廳有唔少金屬元素,有華麗典雅嘅氣氛
評分:9/10
平圴消費:~$400