餐廳: 囍慶酒家
資訊:

2018-07-11 2485 瀏覽
囍慶我今晚揀了囍慶酒樓,價錢算實惠,菜式選擇都有很多,我們七點去食就唔使等位,但七點多後開始多人。烏雞燉花膠螺頭湯,好足料的燉湯,花膠、螺肉、瘦肉、原隻烏雞,鮮味無窮,老火湯真係好好飲!上湯焗龍蝦伊麵,呢個又係超抵食,龍蝦好多肉,伊麵份量適中。 一大隻龍蝦開邊,好容易就可以成嚿龍蝦肉起出嚟,方便過平時斬開一嚿嚿, 龍蝦肉鮮甜而肉質爽彈,質素非常好。伊麵味道亦都煮得啱啱好,絕對抵食。吊燒雞賣相很好,皮非常香脆,食落出奇地好食,雞肉入味而且嫩滑,有好豐富肉汁,肉不靭,值得推薦。金蒜粉絲蒸貴妃蚌隻,貴妃蚌很新鮮,蒜蓉蒸真的無得輸,鮮甜多汁又彈牙。椒鹽鮮鮑魚,蒸鮑魚食得多,椒鹽鮑魚第一次食,外面炸得香脆,裏面鬆軟。菠蘿咕嚕肉,甜酸味適中又有鑊氣,非常開胃,咕嚕肉炸粉薄身又炸得香脆,咬落啖啖肉香。金銀蛋莧菜賣相不錯,蔬菜新鮮,有鹹蛋皮蛋一齊,清得黎唔會太寡。食到好飽好飽,仲可以憑單免費泊車,又唔使喺市區同人迫,下次會再黎過!
囍慶

2018-07-10