2022-07-18 47 瀏覽
好鍾意食沾麵嘅我又出動喇今日嚟到元朗一間拉麵小店,位置大約喺千色廣場後面,算係幾方便易搵😇呢度嘅拉麵湯底有好多種類可以選擇,分別有鹽雞白湯、翡翠濃湯、辣味噌、海老味噌,仲有一個幾少見嘅黑松露濃湯🤣揀完湯底,就再揀拉麵/沾麵😃今次揀咗餐廳嘅招牌湯底,鹽雞白湯,湯底唔會好油膩👍錦爽雞腿肉呢度冇一般拉麵店嘅叉燒五花肉,而係用上店舖嘅招牌—錦爽雞腿肉🤩值得一提,佢哋嘅雞腿肉做得好出色,肉質柔軟,唔會有太多嘅脂肪,比起叉燒會更加健康,啱晒時下飲食新趨勢😬沾麵嘅麵底帶有小麥粒,質感比起平時食嘅拉麵更加特別,呢點加分😸溏心蛋熟度剛剛好,蛋黃味道好香👻餃子5隻除咗沾麵之外,額外仲叫咗份餃子食😈餃子皮好脆,啖啖肉夠晒滿足,沾埋醋食真係好正😋枱頭有兩款醬汁,覺得唔夠味可以自己額外添加🤪

今次揀咗餐廳嘅招牌湯底,鹽雞白湯,湯底唔會好油膩👍

錦爽雞腿肉

溏心蛋熟度剛剛好,蛋黃味道好香👻

餃子5隻

枱頭有兩款醬汁,覺得唔夠味可以自己額外添加🤪