2023-06-03
呢晚嚟到新開張Omakase餐廳「辰」同老婆慶祝生日。餐廳環境好靚,用料同配搭都好有心思。一坐低仲有杯sparkling wine做welcoming drinks。✨晚·17品✨💕前菜水雲菜.螢光魷魚.花螺沖繩水雲菜配酸汁味道清新開胃。富山縣嘅螢光魷魚味道幾鮮。花螺用個甜甜哋嘅醬汁煮成,唔一定要辣先好食。👍🏻💕刺身:愛媛縣蜜柑鯛北海道八爪魚 間八龍蝦 象拔蚌稻草煙燻鯖魚用料上乘而且種類豐富。蜜柑鯛有微微嘅清甜味道幾特別。八爪魚鬚同吸盤口感各有特式。象拔蚌新鮮而且潮香明顯。煙燻鯖魚有濃厚香味,比起一般嘅料理手法有特式。🥰🍣壽司長崎縣伊佐木千葉縣地金目鯛島根縣どんちっち活北寄貝奄美大島拖羅天使蝦どんちっち實在充滿驚喜!比起一般鰺肥美得多,但又唔係會令人食到膩嘅油脂。雖然食親omakase都有金目鯛,但反而食得出呢度嘅地金目鯛屬實上品。拖羅入口即溶。天使蝦肉質緊實彈牙,鮮甜美味。✨💕A4和牛丼醃蛋黃微鹹極鮮。和牛配合壽喜燒醬汁香氣十足。💕湯蜆肉清湯,食完和牛再食都唔覺膩,個人覺得比起飲濃濃魚湯更合適。☺️💕甜品抹茶布丁又滑又濃。📍辰 (尖沙咀)尖沙咀海防道38-40號中達大廈13樓
✨晚·17品✨
活北寄貝
奄美大島拖羅
天使蝦
💕A4和牛丼
醃蛋黃微鹹極鮮。和牛配合壽喜燒醬汁香氣十足。
💕湯
💕甜品
抹茶布丁又滑又濃。
📍辰 (尖沙咀)
尖沙咀海防道38-40號中達大廈13樓