2019-11-29
今日去咗一間高級嘅意大利餐廳食晚飯,首先要讚嘅係餐廳嘅裝橫好高級,座位與座位之間好寬闊,好有氣氛,好適合慶祝,而且店員的服務態度都好好!最正嘅係我哋嘅位係可以望到海景,食得舒適坐得舒適望得舒適💕小食我叫咗Mini smoked oyster $58 炸得香口,蠔食落都幾鮮甜,!呢碟小食整得幾特別,而且價錢都OK平。我叫咗個mushroom soup $158 蘑菇湯我一直都好鍾意飲,佢好熱,所以飲嘅時候要小心啲,等佢涼少少先飲,仲有佢個牛角包細細個好香脆好味又係熱辣辣嘅。冇得彈啊呢個湯🤩🤩主食我就叫左一個意大利飯同埋黑毛豬。prawn risotto $288 綠色嘅意大利飯顏色好鮮艷,睇落好開胃,識落更加正!我好鍾意呢個飯同啲蝦嘅配搭,再加埋啲番紅花,令到菜式嘅味道昇華,呢個飯做得相當唔錯good !suckling pig $328 呢個黑毛豬令我有驚喜,佢軟林林好容易切開,而佢塊皮係卜卜脆嘅,但又唔會食落好熱氣咁,再配合埋啲蘋果醬汁,同埋啲烤嘅蘋果,味道好特別,好食㗎 !yes yellow cocktail $148 好少飲酒嘅我比呢一杯就吸引左,因為平時都好怕酒嘅苦味,但
小食我叫咗Mini smoked oyster $58
我叫咗個mushroom soup $158
主食我就叫左一個意大利飯同埋黑毛豬。
prawn risotto $288
suckling pig $328
yes yellow cocktail $148
好少飲酒嘅我比呢一杯就吸引左,因為平時都好怕酒嘅苦味,但係呢一種酒就完全冇呢一個感覺,反而係甜甜地嘅冧酒,飲完都冇醉嘅感覺,like it😍
Tiramisu $98
最後食埋個經典嘅甜品Tiramisu,真係滿載而歸啊!呢個甜品同樣好食,而且佢放喺面嘅兩塊朱古力都好正!下次我哋應該一人叫一個,唔好share食哈哈!
呢間餐廳我會再嚟多一次同朋友慶祝生日,因為佢除咗靚景之外,嘢食都好好食,配合埋成個環境同埋服務態度,值得回頭幫襯👍👍